Orobitg – arquitectes i urbanisme | Sport Wellness Mountain Spa - Orobitg - arquitectes i urbanisme

Sport Wellness Mountain Spa

Client : Grup Calbó
Arquitecte : Orobitg – Arquitectura i Urbanisme
Superfície construïda : 5.100 m²
Projecte : 2005/06
Execució : 2007/09
Cost :

Aquest centre termo-lúdic és una referència a Europa. Un espai únic per gaudir d’una experiència inoblidable, 5.000 metres quadrats de tranquil·litat, un oasi de calma, sense sorolls i sense aglomeracions.
A l’igual que la excavació de l’edifici annex, l’sport hotel hermitage, es va fer un tall de talús al peu de la carretera general de fins a 20 metres d’alçada, majoritàriament el front era de roca pissarrosa que es va haver de bulonar i gunitar per trams.
El projecte estructural va ser tot un repte. Construït com un esquelet de formigó armat, destaquem alguns elements singulars; com son les escales de geometria esglaonada i en voladís, pilars circulars de gran esveltesa, cobertes a dos aigües amb mansardes i lucernaris, vasos de piscina a diferents nivells i cap d’ells recolzats en fonamentació, tirants metàl·lics per controlar zones de grans voladissos…
Així mateix, el projecte d’instal·lacions ha estat el més complex que hem treballat fins a la data. Varem col·laborar amb les més reputades marques comercials europees del sector del spa-wellness per tal de fer realitat un projecte tan singular i complert. Cada detall funcional de cada una de les branques de la enginyeria era important, i havia d’estar en consonància i ser compatible amb les altres. Climatització, electricitat, aigües, il·luminació, acústica, seguretat, telecomunicacions, informàtica… tot havia d’estar al servei de un mateix fi, la excel·lència en la operativitat.